Welkom bij Poi Maps Europe.

vrijdag, november 20th, 2009

120px-flag_of_the_netherlands.svgPoi Maps Europe is een vervolg op de flitspaalkaarten zoals deze sinds 2005 door een van onze teamleden werd gemaakt en verstuurd werd naar de leden van een mailinglijst.

De flitspaalkaarten voldeden aan de toentertijd gestelde verwachtingen,  alleen door de gekozen opzet werd het bijhouden en toevoegen van nieuwe onderdelen een monnikenwerk. Daarom is er voor gekozen het bestaande concept overboord te zetten en van de grond af aan opnieuw te beginnen.

Een vernieuwde opzet, een vernieuwde website, wereldwijde dekking mogelijk¬†en een grote mate van gebruikers interactie. De Poi Maps zijn geschikt voor ieder type Garmin GPS die overweg kan met CityNavigator kaarten. Echter, de kaarten zijn primair ontworpen voor de “oudere” modellen met weinig of geen Poi ondersteuning. Poi Maps maakt geen gebruik van het beperkte Poi geheugen, maar van het grotere kaart geheugen. Hierdoor kunnen ook in de “oudere” Garmin GPS modellen duizenden Poi’s geladen worden.

Gebruikers kunnen nog steeds niet direct grote hoeveelheden poi’s toevoegen, maar door tussenkomst van Poi Maps Europe kunnen de specifieke gebruiker poi’s wel opgenomen worden in de eerstvolgende update.

Naast flitspalen vind je geldautomaten en campings op de kaarten. Er wordt hard gewerkt aan onder andere een database met motordealers.

Tevens is er een forum voor directe ondersteuning en een aparte FAQ voor vragen en opmerkingen.

Sinds 12 juli is versie 3.0 uit.

Het Poi Maps Europe team.

Tags: , ,

Comments are closed.

Menu

Pagina's