Tekent Garmin zijn eigen doodvonnis?

zondag, februari 14th, 2010

Garmin heeft zijn beveiliging aangepast. Als gevolg daarvan werken veel kaarten niet meer die door derden zijn uitgegeven. Goed van Garmin dat men wat doet aan de illegale verspreiding van het kaartmateriaal. Echter……

In een tijd waar andere spelers zoals Google en Nokia de markt proberen open te breken met gratis navigatie software is het niet altijd even handig om veel effort in het afsluiten van je eigen product te steken, want laten we eerlijk zijn, voor 95% van de automotive gebruikers (Auto navigatie) is Google Maps en Nokia Novi een uitermate geschikte navigatie oplossing. Altijd het modernste kaartmateriaal zonder bijkomende kosten of moeilijke installaties.

Voor de groep die iets meer uit hun navigatie willen halen zijn er legio kleine en grotere programma’s ontwikkeld die nu ook op veel mobieltjes of op het Windows Mobile platform werken. Dus ook de geocacher kan met de mobiele variant van Oziexplorer goed uit de voeten.

Ook op het hardwarefront rukt de concurentie op. Vanuit china komt een stroom aan betaalbare en goed werkende navigatie toestellen op gang. En of het hier nu gaat om radio’s met ingebouwde gps of PNA toestellen zoals TomTom en iGO. Het wachten is nu alleen nog op een ipx 7 waterdicht toestel vanuit china en alles wat een Garmin vroeger bijzonder maakte is voor een fraktie van de prijs te koop.

Dus ik blijf mij verwonderen of het dichtbouwen van je eigen segment een geniale ingeving is of een vorm van uitgestelde euthenasie.

Tags: , , , ,

1 comment on “Tekent Garmin zijn eigen doodvonnis?”


  1. RonalT says:

    Ik denk dat Nokia en Google voor Garmin niet zo’n hele grote bedreiging zijn, voor Tomtom des te meer.
    Garmin omvat een groter deel navigatie dan alleen ‘auto’navigatie. Voor fietsers, motorrijder, hardlopers, mensen met bootjes en andere groepen zijn Nokia en Google niet zo handig

Menu

Pagina's