Zumo 660 audio

donderdag, augustus 5th, 2010

Zoals al in een ander artikel vermeld ben ik niet tevreden over het volume van de zumo 660. Vooral het volume tijdens telefoongesprekken is dusdanig laag dat ik telefoneren boven de 30 km/h wel kan vergeten.

Rondsnuffelen op internet levert eigenlijk geen alternatieven op om de zumo aan mijn autocom active plus te hangen, dus ik zal zelf aan het solderen moeten.

Eerst maar eens een klein versterkertje gebouwd met een paar transistoren, maar het resultaat hiervan viel toch zo erg tegen dat ik dit project naar de prullebak heb doorverwezen.

Dan maar opnieuw. Na wat zoeken een chippie gevonden wat normaliter gebruikt wordt als eindtrapje voor een headset en een aansluitspanning heeft tussen de 1.8V en 18V.

De volgende vraag die dan naar voren komt is op welke aux wil ik de versterker aansluiten. Eigenlijk wil ik ze allemaal kunnen gebruiken. Dat wordt dan in ieder geval een stereo versterker, want dat is nodig voor mijn aux2. Daar zit echter ook mijn radio op, dus een mixer aan de ingang is een must

Basisuitgangspunt is dat de zumo geheel gescheiden wordt van de versterker, dus er moeten audiotrafo’s tussen.

Nu de behoeften duidelijk zijn zijn aan het knutselen gegaan en het resultaat is een kleine stereo versterker die met links ingesteld kan worden voor gebruik aan aux1, 2, 3 en met een adapterkabel aan aux4. Bij gebruik van aux1 kan ook de voeding uit de autocom gebruikt worden.

Proefrijden met de versterker levert duidelijk winst op. telefoongesprekken zijn ook bij 140 weer te verstaan en de navigatiestem mag wel wat zachter.

Mischien dat ik hier maar eens een aantal printjes van moet maken. Liefhebbers moeten er wel rekening mee houden dat door de kleine oplagen de kosten wat hoger zullen zijn

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.

Menu

Pagina's