Zumo 660

donderdag, augustus 5th, 2010

Het werd tijd voor een nieuwe gps op de motor. Na veel wikken en wegen (Wel of geen garmin, een chinees of toch wat anders) is de knoop doorgehakt en staat er nu een Zumo 660 op tafel. In vergelijken met de 2610 is dit een hele verandering. Andere menu structuur, andere kaartweergave (3D). ‘t Is allemaal weer wennen.

Het monteren op de motor kan redelijk eenvoudig, omdat het aansluitmateriaal netjes wordt meegeleverd, maar zoals wel vaker gaat het bij mij niet op de standaard manier. De 2610 zat midden in het stuur en benam me het zicht op de tellers. Het bijgeleverde bevestigingsmateriaal kan op de bevestiging van de koppelingshendel, maar dat wil ik ook niet (daar zit de autocom ptt schakelaar). En terwijl ik na loop te denken valt mijn oog op een dopje naast het oliereservoir van de koppeling. Mmmm ‘t zou toch niet…… en ja hoor een bevestigingspunt waar normaliter de linkerspiegel gemonteerd wordt. Ram bolletje met de juiste draad gemonteerd en de zumo zit op een perfect plekje.

Kabeltjes aansluiten en gaan…………………………

Het geluid van de Zumo valt tegen. Erg tegen, maar daar zal ook wel een oplossing voor zijn /komen.

Het beeld is aangenaam en lekker overzichtig. Wel is het automatisch zoomen wennen. Het is niet zo vervelend als op de 2610 (Onwerkbaar), maar het inschatten van afstanden is wat lastiger.

Al met al  ben ik zeer tevreden over mijn nieuwe aanwinst en het geluid daar kom ik nog op terug in een ander artikel

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

Menu

Pagina's